Handige adressen & tips

Voor vakantiegangers van 't Pelterke

Hier vind je nuttige informatie die je kan helpen om je verblijf in 't Pelterke aangenamer te maken.

Bosland

 • 't Pelterke ligt in  Bosland, het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. Hier kan je fietsen tussen de bomen, wandelen, paardrijden (ruiterroutes), mountainbiken in routes, bosspelen of een  schattenzoektocht doen, ... En dat allemaal op enkele kilometers afstand van 't Pelterke! Meer informatie kan je van vinden op de website van bosland: www.bosland.be
 • Ook voor bijkomende ondersteuning voor bosklassen, groepsactiviteiten of kinderfeestjes in het bos  kan je terecht bij de organisatie Forest en Fun die actief samenwerkt met Bosland.

Dommelhof

 • In het provinciaal domein Dommelhof bevindt zich het klankenbos, een absolute aanrader om samen met de kinderen te doen. Dommelhof ligt op een 3-tal kilometer van 't Pelterke. Meer info kan je vinden op deze website: www.musica.be.

Fietsen

Fietsen is in onze streek iets dat je bij uitstek moet doen: fantastische fietspaden in een zeer uitgebreid fietsroutenetwerk. Bij 't Pelterke hoort ook de cafetaria, een fietscafé waar je onmiddellijk kan starten op het fietsroutenetwerk. Op een grote kaart kan je het volledige fietsennetwerk van Limburg zien en kan je je eigen route uitstippelen aan de hand van de knooppunten. De fietsafstand bepaal je dus helemaal zelf.

Enkele plaatsen waar je fietsen kan huren:

 • Fietsverhuur vzw Basis
  Verhuur van fietsen, tandems, kinderfietsen en -zitjes
  Stationsstraat 84, 3910 Neerpelt
  Tel: +32 80 096 967
 • The 900 shop
  Verhuur van (elektrische) fietsen
  Overpelterbaan 7, 3940 Hechtel-Eksel
  Tel: +32 11 666 990
  Mail : info@the900shop.com  
 • Fietsverhuur Loos
  Verhuur van elektrische fietsen
  Rikkaartstraat 16, 3910 Neerpelt (Sint-Huibrechts-Lille)
  Tel : +32 494 729 867

Catering

Vraag meer info via info@pelterke.be